zaterdag 13 februari 2010

The backwaters of Kerala


Na een dodemansrit in een autorikshaw terug van de kade naar ons hotel in Cochin, nemen we in de ochtend van de 12e de bus van Cochin naar Allepey. Travelling Indian style. Wat zoveel betekent als: Er kan nog meer bij! Het kost dan ook echt helemaal niks, en het is snel. We hebben al een houseboat gereserveerd, en als we op het busstation aankomen, worden we opgehaald door iemand die ons naar de autorikshaw brengt, die ons naar de boot brengt die ons naar de boot brengt. De houseboat is echt heerlijk, we varen de hele dag over 'the backwaters', een prachtig gebied. We varen langs dorpjes, waar de vrouwen in het water de was doen (je hoort ze al van ver met de kleding op de stenen slaan). Het water uit het meer wordt hier trouwens voor alles gebruikt, de mensen douchen zich langs de kant, poetsen hun tanden, en kinderen zwemmen.
We hebben een schipper en een kok aan boord. De kok kookt heerlijk Zuid-Indiaas, als ontbijt, lunch en diner! 's Avonds leggen we aan (we zijn niet de enigen, de houseboats zijn hier big business) voor de nacht. Het lukt ons de kakkerlakken en gecko's en zelfs muggen buiten de slaapkamer te houden, en ik slaap weer heerlijk. De volgende ochtend varen we terug naar Allepey. We hebben op de boot besloten de hele route om te gooien en blijven nog een dag in Allepey. We zitten nu in een superschattig hutje aan de kant van het meer, waar we de hele ochtend in de hangmat hebben gerelaxed.
Nu zijn we in Allepey zelf, de bus regelen voor morgen. Dan vertrekken we richting Coimbatore, om van daaruit de volgende ochtend naar Ooty te gaan. So far, so good.
Het is hier relaxed, de mensen zijn heel vriendelijk en veel minder opdringerig dan ik gewend ben van Zuid-Oost Azie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten