maandag 15 februari 2010

Ah, Ooty...


Zondag gebruiken we om te reizen. We leggen ongeveer 380km af in een uurtje of 10. Again, travelling Indian style, en geheel in Indiase stijl, we nemen de bus zonder airco, met alle ramen open. We reizen van Alleppey naar Coimbatore, waar we overstappen op de bus naar Ooty, waar we nu zijn.
Ooty is geweldig. We hebben vandaag 20 km gelopen (dat kan hier wel, omdat het in de bergen ligt), naar DoddaBetta, een uitkijkpunt op 2633 m hoogte. Het is een prachtige wandeling, we zien het lokale leven onderweg, praten met de melkboer (met handen en voeten), komen langs een theeplantage, drinken thee (Masala-thee voor mij!), en zo gaat het dus niet om de bestemming, maar om de reis erna toe.
Aan het eind van de middag zijn we weer in Ooty, en besluiten het lokale leven op te snuiven op de markt. Geweldig! Ik ben de enige toerist (althans, Westerse toerist) en trek dus de aandacht. Maar niet op een opdringerige manier, niemand probeert me iets te verkopen, wat het leven hier erg relaxed maakt. De geuren op de markt zijn heerlijk; kruiden, bananen, uien, tomaten... Vele foto's en een geweldige ervaring rijker zit ik nu achter een computer (met een belabberd toetsenbord). We gaan zodadelijk eten bij de Kabab King, volgens Lonely Planet the place to be here, om je innerlijke carnivoor te trakteren na alle veg foods (wat overigens heerlijk is!).
Morgen nog een dag Ooty. Oh ja, ons hotel ligt hoog op een berg, met een prachtig uitzicht over het meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten