donderdag 7 oktober 2010

Another beautiful day in Cairo

Omdat het op 6 oktober een nationale feestdag is, is niet alles open (or so we are told). Als we het hotel uitlopen, ontdekken we dat je de Cairo tower op kunt, want we zien er mensen lopen. Dat lijkt een goed begin van de dag. Vanaf de toren hebben we een mooi uitzicht over de stad, en we zien in de verte zelfs de piramides liggen! Beneden naast de toren ligt een heel leuk cafeetje, waar we op een heerlijk terrasje lunchen en loungen. Ik wilde in de zon zitten, maar de mannen die daar werken vinden blijkbaar van niet, want ze komen aanlopen om de enorme parasol op te zetten. Ook goed, de zon brandt inmiddels toch aardig. Als we bijna in slaap soezen, wordt het toch tijd om op te staan en iets te ondernemen. We gaan naar het Opera House, om foto's te maken. Alle gebouwen hebben hier de kleur van de woestijn, wat me aan Phoenix doet denken. Mooi voor op foto's.
's Middags maken we een tochtje in een faluca over de Nijl. In een bootje voor ons tweeeen. Hoe romantisch, bij een laagstaande zon, die het water in de Nijl doet schitteren.

Na ons tochtje nemen we nog even een duik in het zwembad bij het hotel, en dan gaan we ons douchen en omkleden. We ontmoeten Omar (onze nieuwe BFF) in de lobby, en we lopen met hem naar Nile City, waar we gaan eten. Nile City is een grote boot met een aantal restaurants erop. We willen graag vis, dus we gaan een trapje af naar beneden, waar we met uitzicht op de Nijl genieten van onze zelf uitgekozen en vers gevangen vis (ik zalm, Alice en Omar gamba's). Weer een goede keuze van onze uitstekende gids! Daarna hebben we allemaal zin in een glas wijn, en besluiten dat ze bij het Hilton toch wel alcohol moeten schenken! Omar regelt een taxi (terwijl wij dames op gepaste afstand wachten), en inderdaad, bij het Hilton kunnen we een glaasje alcohol drinken. We maken het niet laat, we zijn van plan om voor mijn verjaardag naar een club te gaan, dus we moeten onze energie sparen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten